امام خامنه ای در دیدار با فرماندهان عالی سپاه پاسداران فرمودند:راه پیموده شده تا به امروز را اگر با
قوت دنبال کنیم، پیروزی بر دشمن قطعی است
این بخش از فرمایشات رهبر معظم انقلاب انسان را یاد این دیالوگ مختار ثقفی در مختار نامه می اندازد که گفت:
«یا ایّها الّذین امَنوا امِنوا». به شما قول می دهم چنانچه با همان نیات روزهای نخستین قیام شمشیر بزنید پیروزید و بر دشمن مزور غلبه می کنید. در میان شما هستند کسانی که احیانا قصد تسلیم دارند. من بیعتم را از ایشان بر می دارم و اتمام حجت می کنم تزویر به شما امان می دهد تا مقاومتتان را بشکند. پس از غلبه شک نکنید گردنتان را خواهد شکست.
ناخدایی که از سکان بترسد هرگز به مقصد نمی رسد من با عشق و عقل شمشیر بستم برای باخت به میدان نیامده ام من به پیروزی می اندیشم
اگر خاطر شما باشد طی چند ماه گذشته هماهنگ با پروپاگاندای دشمن عده ای در داخل در رسانه های خود سعی در القای ناکارآمدی دولت و بزرگ جلوه دادن فشار های اقتصادی بودند که در واقع خود باعث بانی وضع موجود بودند
اما هدف آنان از فضا سازی یکپارچه علیه دولت سیزدهم و به تبع روزهای سرنوشت ساز کشور در ایستادگی و مقاومت چه بود؟
برای پاسخ به این سئوال باید ابتدا استسباع را معنی کنیم
استسباع یعنی چه؟
و چه ربطی به شرایط امروز ما دارد؟
شهید مطهری در خصوص آن در کتاب آینده انقلاب اسلامی توضیحاتی داده اند به این شرح که
حکمای قدیم اصطلاحی دارند به نام «استسباع». و در شکافتن شرح تفسیری آن گفته اند:
در بعضی حیوانات مانند خرگوش اینگونه است که وقتی با حیوان درندهای که او را شکار می کند- مثلا با شیر- روبهرو میشود اگر شیر چشم در چشمش بیندازد این حیوان مستسبَع میشود یعنی همهچیز خود را، اراده و فکر خود را از دست میدهد؛ فکر فرار کردن، فکر اینکه این خورنده من است و اگر من به طرف او نزدیک شوم مرا میبلعد بهکلی از ذهن این حیوان بیرون میرود؛ سر جای خودش میایستد بلکه خودش به طرف او میآید. قدرت فرارکردن از او سلب و به زمین میخکوب میشود. این را میگویند خودباختگی، از دست دادن خود، از دست دادن روحیه و از دستدادن اعتماد و ایمان به خود.
گاهی یک جامعه در مقابل جامعه دیگر خودش را میبازد، خودباخته میشود، مستسبَع میشود.
گاهی یک جامعه؛ جامعه دیگر را از روی زرنگی با عواملی که دارد خودباخته میکند. نیرنگ بزرگ استعمار با کشورهای مستعمره و کشورهای استعمارزده همین است، کوشش میکند که کشور استعمارزده اعتماد و ایمان به خودش و ایمان به حیثیت خودش را از دست بدهد؛ به فرهنگ خود، دین خود، ملیت خود، کتابهای خود، پیشوایان خود، به تاریخ گذشته خود و به هر چه که دارد بیاعتقاد شود، بگوید همه آن هیچ و پوچ بوده، ما که چیزی نیستیم، ما که هیچ هستیم، هر چه هست آنها هستند. این بزرگترین نیرنگ استعمار است.
همان حرفی که اصلاح طلبان سالهاست در صدد هستند تا افکار عمومی بپذیرند که یارای رویارویی با آمریکا چون کدخدای جهان است نیستیم تا انگیزه مقاومت در نزد ملت غیور را کاهش و وادار به وادادگی و تسلیم در برابر استکبار نمایند.
یعنی ملت را مستبسع نمایند
امام خامنه ای نسبت به این مسئله در سخنرانی ماه گذشته خود می فرمایند:
سیاست راهبردی غرب مبنی بر ایجاد بحرانهای در ایران سیاستی ادامهدار است: آنها همچنان به دنبال بحرانسازی دائم در داخل کشور هستند؛ یک روز به بهانه انتخابات، یک روز به بهانه بنزین و یک روز به بهانه زن. البته ابزارهای تولید بحران هم امروز پیشرفتهتر شده است.
رهبر معظم انقلاب هدف اصلی دشمن از ایجاد بحران را ضربه به امنیت کشور معرفی می نمایند و می فرمایند: بدون امنیت، «اقتصاد، اشتغال، کارهای زیربنایی، راهاندازی کارخانهها و علم و دانشگاه و مراکز تحقیقاتی» هم وجود ندارد؛ بنابراین هدف اصلی آنها از مخدوش کردن امنیت کشور، ایجاد اختلال در زندگی مردم است.
و نسبت به امید آفرینی با ذکر واقعی شرایط می فرمایند:
ما از بخش زیادی از مسیر با وجود شیب تند عبور کرده و به قلهها نزدیک شدهایم بنابراین امروز روز خسته شدن و نا امیدی نیست بلکه روز شوق و امید و حرکت است و مسئولان کشور باید با این روحیه حرکت کنند و بلافاصله برای نشان دادن ضعف دشمن و معرفی توان نظامی کشور در بازدارندگی می فرمایند:
کاهش و عدم تکرار جمله «گزینه نظامی روی میز است» ناشی از قدرت بازدارندگی و توانمندیهای سپاه است و همه میدانند این جمله، [یعنی همه گزینه ها روی میز است] دیگر سبک، بیمعنا و بیارزش شده است
رهبر معظم انقلاب با برشمردن عامل دیگر کینهتوزی بدخواهان به اسلام سیاسی، به دستور قرآن مبنی بر صلح و رفتار مسالمتآمیز با هر کشور و دولتی که بنای مخاصمه ندارد، اشاره می نمایند و می افزایند: نظام اسلامی حرف هر کشوری ولو غیرهمفکر را که بگوید قصد معارضه ندارد، قبول میکند اما اگر متوجه حیلهگری و دروغگویی و آمادگی طرف مقابل برای خنجر از پشت زدن شد، هرگز قبول نمیکند و در مقابل پیمانشکنی نیز مقابله به مثل میکند.
یعنی بنوعی کشورهایی را که احتمالا علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی دست به توطئه و خصومت بزنند به آنان هشدار و وعده برخورد و مقابله سخت می دهند
و برای شق دیگر ماجرا برای تبیین شرایط و هدف دشمن در پازل چینی که گروه بحران آمریکا در صدد دامن زدن به آنست می فرمایند:
تفاوتها و اختلافهای قومی و مذهبی و مسئله جنسیت و زن جزو نقاط بحرانساز در ایران است که میخواهند با تحریک آنها به کشور عزیز ما ضربه وارد کنند اما شتر در خواب بیند پنبه دانه!
تا ملت متوجه اهداف دشمن شده و بدانند که نقشه طراحی شده دشمن از قبل برای نظام انقلاب اسلامی بر ملا شده است و دشمن هم بفهمد که بار دیگر در محاسبات خود در نحوه دشمنی علیه مردم ایران از پیش ناکام مانده است
که البته امام جامعه برای اینکه کید پادوهای و یا احیانا اشخاصی که قصد ناامیدسازی ملت از عملکرد دولت مردمی سیزدهم را دارند به ذکر این جمله که: از همه دولتها حمایت کردم اما از این دولت علاوه بر حمایت، تمجید میکنم/ شاخصهای اقتصاد رشد و پیشرفت را نشان میدهد، مردم را به آینده روشن خوشبین و ضمن اعتماد آفرینی امید را به جامعه تزریق می نمایند.
و با بیان اینکه متأسفانه زبان دولت در بیان آنچه که انجام گرفته زبان رسایی نیست؛ اتفاقاتی که افتاده اتفاقات خوب، به آن اندازهای که شایسته و حقش هست به آن اندازه در نظر مردم و ذهن مردم منعکس نشده. بنده میخواهم یک مقداری بگویم شاید کمک بشود به اینکه حقایق و واقعیتهایی که در مورد دولت هست برای آحاد مردم و افرادی که نظر و غرضی ندارند بیشتر آشکار بشود. آنچه که من میخواهم تکیه کنم این است که تعداد قابل توجهی از شاخصهای اقتصاد کلان رشد را نشان میدهد، پیشرفت را نشان میدهد. بعضی از دولتها طبیعتشان این است که فردا را قربان امروز میکنند این دولت این کار را نکرده است.
بلکه کارهای بزرگ و زیربنایی را انجام داده که اثرش ممکن است امروز به طور کامل ظاهر نشود ، اما بالاخره ظاهر خواهد شد.
لذا مقام معظم رهبری با ذکر این جملات تمام سعی و تلاش دشمن خارجی و اپوزیسیون خارجی و داخلی برای فضا سازی علیه دولت را یک تنه در جنگ ادراکی و شناختی نقش بر آب می سازند.